ANASINIFI

Çocuklarımızın Eğitimlerindeki İlkelerimiz

Sosyal iletişimlerinin geliştirilmesi,

arkadaşlık ilişkilerinin ve ortak oyun kurabilme yetilerinin sağlanması,

Özel yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda yönlendirilmesi, yaratıcılığının desteklenmesi,

Olumlu benlik algısının kazanılması, sorumluluk duygusunun oluşturulması,

Bu anlayış doğrultusunda;

İşbirliği yapan, paylaşan, empati kurabilen kendine güvenen, kendisiyle barışık, üretken , paylaşımcı , duygu ve düşüncelerini rahat ifade edebilen, bireyler yetiştirmek çocuklarımızın sağlıklı bireyler olarak yarınlara taşınmasına temel oluşturmak bizim hedefimizdir…

Önemli gün ve haftaların öğrenilmesi, el becerilerinin geliştirilmesi, okula hazırlık çizgi çalışmaları ( sadece el kaslarının gelişimi ve harflerin tanınmasına yönelik. ) drama, tiyatro, sulu boya, kuru boya gibi… faaliyetler günlük proğram içerisinde yer almaktadır.

Ayrıca her ay tiyatroya gidilir.

RESİM VE SANATSAL ETKİNLİKLER: Hayal güçleri ve artık materyalleri değerlendirerek yaratıcılıkları gelişir.Kil ve seramik çalışmalarıyla yaratıcılıklarının yanında küçük ve büyük kasları gelişir.

TÜRKÇE DİL ETKİNLİĞİ: Türkçeyi güzel konuşmak amacıyla hikayeler anlatılır, kukla oynatılır-oynattırılır, şiir, şarkı, bilmece ve tekerlemeler öğretilir ve söyletilir.
YARATICI DRAMA: Türkçe dil gelişimi sağlanır, hayal gücü gelişir, tiyatral yeteneği ortaya  çıkar.
HOBİ KÖŞESİ: Yazın bahçemizin bir köşesinde kışın sınıfımızda  isteyen çocuklarımız sebze, isteyen çiçek ekerek bakımını üstlenir.  Balık ve Kaplumbağa beslenir. Canlı sevgisi,sorumluluk üstlenme ve sahiplenme olgusu geliştirilir.
SATRANÇ (5-6 yaş): Matematiksel zekayı oluşturur, el-göz koordinasyonu  sağlanır. 
MÜZİK: Ritm duygusu gelişir, işitsel algısı güçlenir.  Müzik aletlerini tanır.  Dolayısıyla müzik yeteneği ortaya çıkar.